perjantai 19. huhtikuuta 2013

Huhtikuu

Huhtikuu lähtikin liikkeelle Aukun mahantoiminnon selvittelyllä, oksennustaudilla ja flunssalla... sairasta sakkia ollaan.

Allergiaa olen epäillyt jo pitkään, kun maha on jatkuvasti löysällä. Kauran olen saanut aika varmasti "kiinni" mahavaivojen aiheuttajana, muttei ole ainut luulen. Paljon ruokaa tulee ihan sulamattomana pihalle :/
Neuvolassa käytiin ylimääräinen lääkärikäynti sen johdosta nyt tämän viikona maanantaina. Kasvanut on ihan hyvin, nyt mitat on 80,5 ja 10,2kg. Lääkäri kuitenkin meinasi, että jatkuvien mahaoireiden vuoksi mennään verikokeisiin ja otettiin sitten keliakian, vehnän ja kauran vasta-aineet. Vastaukset tulee viikon päästä. Keliakia ja diabetes ovat "sukulaissairauksia", joten jännittää kovasti tulos allergiatesteistä jo ihan siksi.

Keskiviikkona sitten mentiin sisko mukana DIPP-tutkimuksen tiloihin sokerirasitukseen. Samat kolme vasta-ainettahan löytyi yhä viime kerralla, mitkä jo edellisellä kerralla oli. Sokerirasitus meni rimaa hipoen läpi, korkein sallittu arvo oli juurikin Aukun arvo. Niistä tulee tarkemmat tulokset perästä päin. Hb1ac oli 37% joten se oli ok.
Pituus oli painoon nähden lähtenyt nousuun, mikä kuulemma saattaa enteillä diabeteksen puhkeamista (täysin uutta tietoa minulle). Edelleen tutkimuksessa mukana oleva hoitaja muistutti sitä, että Aukun riski on iän vuoksi suurempi ja ennustaa nopeaa sairastumista mahdollisesti. Saatiin oma verensokerimittari kotiin... aika huisia ja pelottavaa!
Allu, kun oli mukana siellä niin hänestäkin otettiin geenitesti ja vasta-aineet. Jännittää saa niitäkin.

Aloitettiin myös Allun kanssa uusi harrastus, suunnistus. Ollaan molemmat tosi innostuneita siitä.

Sellaiset nopeat terveiset täältä... jännittää saa

Tässä Allu ja Aukku ja uudet pipot ja välikausi-/kesätakit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti